راهنمای صفرتاصد ساخت اپلیکیشن- آموزش شروع ساخت اپلیکیشن
Search

شروع ساخت اپلیکیشن

فهرست مطالب

طراحی اپلیکیشن موبایل حرفه ای کسب و کار که در طولانی مدت، ضامن درآمد و بقای برند تجاری باشد، از جمله مهم ترین دغدغه هایی است که علاقمندان به مشاغل آنلاین همزمان با پیشرفت تکنولوژی با آن مواجه شدند. عدم وجود مطالب جامع و کامل در ارتباط با اطلاع رسانی روش های راه اندازی برنامه موبایل، بیشتر باعث نگرانی هایی در این زمینه می شد. اما همانطور که احتمالا شنیده اید، ” انسان از ناشناخته هایش می ترسد! “

بنابراین مهم است در صورتی که علاقمند به راه اندازی و یا توسعه کسب و کارتان با ساخت اپلیکیشن حرفه ای هستید، با جزئیات آن در مراحل مختلف طراحی و برنامه نویسی بیشتر آشنا شوید؛ چرا که با افزایش اطلاعات در این زمینه، تسلط و مهارت بیشتری در رابطه با ساخت نرم افزار خود خواهید یافت که در ادامه نیز، با صرف تلاش کافی منجر به موفقیت ها و دستاوردهای بسیاری خواهد شد.

پیش از ساخت اپ-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

مراحل پیش از شروع ساخت اپلیکیشن

در یک پروژه واقعی کسب و کار حرفه ای، قبل از ساخت برنامه این گام ها را طی کنید!

برای ساخت اپلیکیشن از کجا شروع کنم؟! ” شاید بسیاری از شما این سوال را در گوگل جستجو کرده اید اما پاسخ جامع و روشنی نیافته اید! پیش از هرچیز باید بپذیریم که طراحی اپلیکیشن حرفه ای به ویژه با کاربرد تجاری و کسب و کار، پروژه کاملا مهمی محسوب می شود!

میزان اهمیت اقدامات پیش از راه اندازی اپلیکیشن

 در واقع، به همان میزان که میتواند سودآور و آینده ساز زندگی مالی شما باشد، باید توجه کافی را بخرج دهید تا پیش از شروع ساخت اپلیکیشن نیز اقدامات لازم را انجام دهید و مقدمات طراحی و توسعه پلتفرم را فراهم کنید. به این منظور، سوالاتی وجود دارند که باید قبل از اقدام به راه اندازی برنامه موبایل بپرسید و جواب آنها را بیابید.

تعیین ایده اپلیکیشن-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

1. ایده ساخت اپلیکیشن چیست؟

مشخص کنید میخواهید برای چه هدفی برنامه را توسعه دهید

در نخستین گام از مراحل ساخت اپلیکیشن باید تعیین کنید میخواهید برنامه را با چه کاربردی طراحی کنید، زمینه فعالیت اپلیکیشن چه خواهد بود و عملکردهای آن در چه راستایی طراحی خواهند شد.

نکات انتخاب ایده اپلیکیشن

ایده انتخابی نباید تنها برمبنای علاقه فردی یا تیمی صورت بگیرد، بلکه باید توجه کنید بازار کار مورد نظر از چه شرایطی برخوردار است، نیازهای روز جامعه چه درخواست هایی را ایجاد کرده است و آیا ایده منتخب ساخت اپ با تقاضای حاکم در بازار هم راستا هست یا خیر.

تعیین ایده اپلیکیشن_آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

2. ساخت اپلیکیشن موبایل چقدر زمان میبرد؟

در این مرحله ساخت اپلیکیشن مشخص کنید میخواهید برای چه هدفی برنامه را توسعه دهید

نکته دیگری که باید در مراحل پیش از شروع ساخت اپلیکیشن به آن بپردازید، زمان بندی پروژه نرم افزار است. در بحث تجارت و مسائل مالی بی نهایت مهم است که زمان لازم برای هر اقدامی را رصد کنید و مطابق با تایم لاین این پروژه ها و تصمیمات بیزینس پلن ( Business Plan ) کسب و کار خود را ایجاد کنید. 

نحوه برآورد زمان مورد نیاز برای ساخت اپ

برای برآورد هرچه دقیق تر زمان لازم برای تکمیل ساخت اپلیکیشن حرفه ای لازم است تا در جریان مراحل صفرتاصدی پروژه برنامه باشید، در این صورت میتوانید با کارشناسان یک شرکت نرم افزاری معتبر ارتباط برقرار کنید و یا از یک برنامه نویس قابل اعتماد در این باره پرس و جو کنید.

تعیین بودجه ساخت اپ-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

3. چه مقدار بودجه برای شروع ساخت اپلیکیشن لازم است؟

سرمایه در دسترس را به طور دقیق مشخص و برای آن برنامه ریزی کنید

پس از تعیین ایده ساخت اپلیکیشن و مشخص ساختن زمانی که میتوانید برای طراحی و توسعه برنامه صرف کنید، باید برای هزینه ساخت اپلیکیشن نیز برنامه ریزی کنید. در ادامه خواهید دید که میزان بودجه مصرفی برای توسعه اپلیکیشن، تعیین کننده تصمیمات و انتخاب های دیگری چون پلتفرم برنامه، روش ساخت و… خواهد بود. به عنوان مثال شاید اگر بخواهید طراحی اپلکیشن با هوش مصنوعی انجام دهید باید هزینه ای متفاوت  نسبت به روش های دیگر در نظر بگیرید.

مهم ترین عوامل تعیین بودجه طراحی اپلیکیشن

بودجه لازم برای شروع پروژه نرم افزار و یا حتی شروع برنامه نویسی موبایل، خود نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله مهم ترین آنها میتوانیم به روش طراحی اپ، گستردگی و اندازه پروژه برنامه و ایده منتخب نرم افزار  اشاره کنیم. در این مرحله لازم است تا با در نظر گرفتن چنین عواملی مشخص کنید که تصمیم دارید چه مقدار برای اپلیکیشن کسب و کارتان هزینه کنید و دیدگاه سرمایه گذاری تان برای آینده برنامه چیست.

تحقیقات جامعه اپلیکیشن-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

4. اطلاعات لازم برای شروع ساخت اپلیکیشن را چطور کسب کنیم؟

در خصوص بازار، محصولات و خدمات مشابه و یا مرتبط، رقبا و... با تیم خود به تحقیق بپردازید

در این مرحله باید تحقیقات بازار را برای شروع ساخت اپلیکیشن آغاز کنید. به طور قطع میتوانیم این مرحله را از مهم ترین مراحل پیش از طراحی و توسعه بشماریم. به عنوان یک اپ تازه وارد در میان حجم عظیمی از برندها و نام های تجاری شناخته شده، لازم است تا محصولات و یا خدمات مشابه حرفه خود را مورد تحقیق قرار دهید، نقاط قوت و ضعف رقبا را به دقت بررسی کنید و از آنها در راستای طراحی حرفه ای اپ کسب و کارتان بهره بگیرید.

بهترین روش های تحقیق بازار قبل از ساخت اپلیکیشن

 تجزیه و تحلیل وبسایت ها و اپ های رقیب، بررسی محصولات آنها، ارزیابی و تحلیل روش های مارکتینگی رقبا، بازخورد مشتریان و مخاطبان به آنها در صفحات مجازی، نظرسنجی از کاربران آنلاین و… راهکارهایی هستند که ممکن است برای تحقیقات استفاده کنید.

تعیین پلتفرم اپلیکیشن-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

5. اپ موبایل برای کدام پلتفرم ها طراحی خواهد شد؟

تحقیقات بازار به شما کمک میکند تا تشخیص دهید بیشتر مخاطبانتان از ios استفاده می کنند یا اندروید

پس از کسب اطلاعات لازم و کافی در رابطه با بازار هدف اپلیکیشن و تحلیل رقبا نوبت به انتخاب پلتفرم راه اندازی برنامه موبایل می رسد. داده های بدست آمده از مرحله پیشین را با دیدگاه بیشترین پلتفرم های مورد استفاده مخاطبان بررسی کنید. ببینید که بالاترین درصد مشتریان احتمالی اپلیکیشن از جامعه اندروید هستند یا ios ؟! شاید این داده ها بیانگر این موضوع باشند که نیاز دارید به طراحی وب اپلیکیشن هم فکر کنید! سپس با در نظر گرفتن نتایج حاصل از ارزیابی، تصمیم بگیرید که میخواهید برنامه را برای چه سیستم عاملی توسعه دهید.

تاثیر نوع پلتفرم انتخابی برنامه در میزان سرمایه مورد نیاز

در این مرحله همچنین باید توجه داشته باشید که انتخاب شما در میزان سرمایه مورد نیاز تاثیرگذار خواهد بود و طراحی اپلیکیشن اندروید با ios قیمت های متفاوتی خواهند داشت. میزان این تفاوت بستگی به ابعاد پروژه اپ شما نیز خواهد داشت اما به طور کلی ممکن است در ابعاد یکسان یا مشابه، هزینه تمام شده برای ساخت بهترین اپلیکیشن های آیفون و ios کمی بیشتر از برنامه های اندروید در نظر گرفته شود.

نیازسنجی جامعه کاربران-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

6. نیازهای فعلی و چالش های مخاطبان در بازار چیست؟

از اطلاعات جمع آوری شده در مرحله قبل برای شناخت مشتریان بالقوه استفاده کنید

در این گام از مراحل پیش از شروع ساخت اپلیکیشن، بیش از سایر گام ها به آغاز پروژه طراحی نزدیک شده اید! بنابراین لازم است تا بیشتر با مخاطبان خود آشنا شوید و نسبت به نیازها و دغدغه های آنان در ارتباط با رسالت و هدف کسب و کارتان دیدگاه واقعی تری کسب کنید. 

بهترین روش های شناخت مشتریان بالقوه و نیاز سنجی مخاطبان

نیازسنجی مخاطبان هدف را میتوانید به شیوه های متعدد انجام دهید؛ نظرسنجی حضوری از مشتریان احتمالی ( در صورتی که کسب و کارتان به شکل سنتی دایر است)، نظرسنجی آنلاین در شبکه های اجتماعی و وبسایت ها، بررسی انتقادات افراد نسبت به عملکرد رقبا و تعیین مسیر های ارتباطی و راه های تماس متعدد از بهترین روش هایی است که ممکن است برای نیازسنجی مخاطبان اپلیکیشن پیگیری کنید.

بهترین روش های توسعه اپ-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

بهترین روش های طراحی اپلیکیشن

پس از برنامه ریزی و کسب اطلاعات ساخت اپلیکیشن، وقت آن است که روش توسعه را انتخاب کنید!

نحوه خرید اپلیکیشن آماده و یا سفارش آن یکی از اساسی ترین چالش های افرادی است که می خواهند کسب و کار خود را در محیط یک برنامه موبایل حرفه ای توسعه دهند. در حال حاضر روش های متنوعی وجود دارند که متناسب با شرایط تجاری، مالی، منابع انسانی و اهداف خود میتوانید هریک از آنها را انتخاب و برای شروع مراحل ساخت اپلیکیشن اقدام کنید. تفاوت های زیادی در برخی ویژگی های هریک از این روش ها دیده می شود که در ادامه مطالعه خواهید کرد.

چطور بهترین روش طراحی و ساخت اپلیکیشن را انتخاب کنیم؟

 ممکن است برای انتخاب هرچه دقیق تر و بهتر شیوه توسعه پلتفرم به مشاوره و راهنمایی متخصص نیاز داشته باشید؛ در این صورت توصیه میکنیم با کارشناسان یک شرکت نرم افزاری معتبر و قابل اطمینان تماس بگیرید. برخی از این شرکت ها مشابه ویستا خدمات مشاوره ای و پاسخگویی رایگان در این زمینه ارائه می دهند.

تشکیل تیم طراحی اپ-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

1. استخدام تیم برنامه نویسی اپلیکیشن

در این روش، صفر تا صد تیم توسعه اپ موبایل را تشکیل می دهید!

این راهکار طراحی برنامه از پرهزینه ترین شیوه های توسعه پلتفرم محسوب می شود. در این روش، لازم است تا یک تیم طراحی و مسلط بر بهترین زبان های برنامه نویسی را از صفر تشکیل دهید و تمامی هزینه های تیم را از آغاز تا پایان مراحل ساخت اپلیکیشن اندروید یا ios پوشش دهید! چنین انتخابی به ویژه در مراحل آغازین راه اندازی کسب و کار جدید، میتواند کمی دشوار بنظر برسد.

چه زمانی تشکیل تیم برنامه نویسی اپ توجیه اقتصادی دارد؟

این راهکار در صورتی که کسب و کار شما در زمینه برنامه نویسی نرم افزار نیست و به طور مداوم به تیم توسعه نیاز ندارید، ممکن است توجیه اقتصادی مناسبی نداشته باشد و انتخاب های بهتری نیز برایتان وجود داشته باشد؛ در غیر این صورت اگر تصمیم به فعالیت در حوزه نرم افزار دارید، ممکن است تنها گزینه موجود باشد.

سفارش برنامه از فریلنسر-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

2. سفارش اپلیکیشن از برنامه نویس فریلنسر

در این راهکار ساخت اپلیکیشن، پروژه نرم افزار را به توسعه دهنده دورکار میسپارید

به لطف توسعه تکنولوژی های آنلاین و کسب درآمد فریلنسری، در حال حاضر تقریبا هیچ محصول دیجیتالی و آنلاینی وجود ندارد که به شیوه کاملا اینترنتی از متخصصین دورکار و فریلنسرهای حوزه مرتبط قابل سفارش نباشد! اپلیکیشن های موبایل نیز از این موضوع استثنا نیستند و میتوانید اپ خود را از یک برنامه نویس دورکار سفارش دهید.

در سفارش ساخت اپلیکیشن از برنامه نویس فریلنسر چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

در استفاده از این روش ساخت اپلیکیشن برای جلوگیری از ضررها و ریسک های احتمالی، از تخصص، تجرب و مورد اطمینان بودن طراح و فریلنسر مورد انتخاب مطمئن شوید! به افراد ناشناس و یا اشخاصی که ادعا می کنند توانایی تکمیل پروژه را دارند اما اطلاعات تماس و هویت خود را آشکار نمی کنند اعتماد نکنید و تحقیقات لازم را برای یافتن توسعه دهندگان متبحر و مورد اعتماد انجام دهید تا مورد سواستفاده افراد سودجو قرار نگیرید.

برونسپاری به شرکت-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

3. برونسپاری پروژه اپلیکیشن به شرکت نرم افزاری

در این شیوه، ساخت اپلیکیشن کسب و کارتان را به یک شرکت معتبر و تخصصی برونسپاری می کنید

از دیدگاه های مختلف، برونسپاری ساخت برنامه به شرکت طراحی اپلیکیشن بهترین و کامل ترین روشی است که میتوانید برای اطمینان هرچه بیشتر از کیفیت سرمایه گذاری انجام دهید! در حال حاضر شرکت های نرم افزاری خوبی در حال فعالیت هستند که پس از انجام بررسی های دقیق در خصوص اعتبار آنها، میتوانید تماس بگیرید و راهنمایی ها و اطلاعات هرچه دقیق تر را دریافت کنید.

با برونسپاری ساخت اپلیکیشن به شرکت نرم افزاری چه مزایایی دریافت می کنیم؟

مزیت های زیادی را میتوان برای این روش توسعه پلتفرم در نظر گرفت؛ از جمله مهم ترین آنها تجربه و پشتوانه کاری بالاتر آنها نسبت به راهکارهای مشابه است. شرکت های ساخت اپ عموما با تعداد جالب توجهی از پروژه های تکمیل شده موفق، تلفیق خوبی از دانش و تجربه را ارائه می دهند که در نتیجه نهایی کسب و کار شما کاملا تعیین کننده خواهد بود. بعلاوه، وجود تیم های متعدد طراحی رابط و تجربه کاربر، تحقیقات و بازاریابی، برنامه نویسی بک اند، فرانت اند، امنیت، پشتیبانی پلتفرم و… همگی از مزایایی هستند که در این روش بدست می آورید.

ساخت برنامه با اپ ساز-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

4. طراحی اپلیکیشن با ابزارهای اپ ساز

با این روش ساخت برنامه، از پلتفرم های اپلیکیشن ساز استفاده می کنید

با افزایش استقبال از طراحی و ساخت برنامه های موبایل، ابزارها و پلتفرم های اپلیکیشن ساز ایجاد شدند. این ابزارها امکان راه اندازی اپلیکیشن ها را به ساده ترین و ابتدایی ترین نوع ممکن فراهم کرده اند. در این پلتفرم ها تمامی اجزا و المان های هرصفحه از اپلیکیشن به طور آماده وجود دارند و مشابه تکمیل یک قطعه پازل، باید آنها را در نقاط دلخواهی از صفحه برنامه جایگذاری کنید.

مهم ترین نکته ای که باید در روش طراحی با اپ ساز در نظر بگیریم چیست؟

قیمت طراحی اپلیکیشن در این روش، تقریبا به صفر می رسد اما همانطور که قابل حدس است، این روش برای مشاغل با وسعت بیشتر و برنامه های بلندمدت سرمایه گذاری مناسب نیست و نمیتواند در مارکت واقعی با رقابت های واقعی، پاسخگوی نیازهای  مشاغل باشد. چرا که زیرساخت های بک اندی و البته، نیازهای فرانت اند و بصری لازم را پشتیبانی نمی کند.

مراحلی اصلی ساخت اپلیکیشن-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

مراحل ساخت اپلیکیشن اندروید و ios(ساده و رایگان)

در این قسمت، با مراحل ساخت اپ موبایل آشنا می شوید!

پس از فراهم ساختن مقدمات ساخت اپلیکیشن و تکمیل مراحل ابتدایی طراحی و توسعه، نوبت به گام های اصلی راه اندازی برنامه تان رسیده است. بسته به اینکه از چه روشی برای توسعه پلتفرم خود استفاده می کنید، ترتیب و یا چینش برخی از این مراحل ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال در مقاله آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید با پایتون، فرآیند را با جزئیات بیشتری بررسی کرده ایم، اما در حالت عمومی، طراحی یک برنامه موبایل شامل مراحل زیر خواهد بود.

ضرورت آگاهی از مراحل شروع ساخت اپلیکیشن چیست؟

هریک از راهکارهای راه اندازی اپ موبایل را انتخاب کرده باشید، آگاهی از گام های شروع ساخت برنامه به عنوان سفارش دهنده پلتفرم و صاحب کسب و کار برای اطمینان از کیفیت سفارش ضروری است! حتی اگر اطلاعات دریافتی کاملا عمومی و غیرتخصصی باشند به شما کمک خواهند کرد تا در طول توسعه نرم افزار، درک بهتری از روند کاری ساخت برنامه موبایل داشته باشید و خیالتان نسبت به سرمایه گذاری آسوده تر باشد.

طراحی وایرفریم-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

1. طراحی وایرفریم ( Wireframe )

اولین بینش ها از برنامه مورد توسعه را ایجاد کنید

وایرفریم اولین و ابتدایی ترین طرحی است که از اپلیکیشن شما ایجاد می شود! به بیان دیگر وایرفریم اپلیکیشن شما نقطه آغازی است که روند کلی توسعه پروژه و کلیت مراحل ساخت اپلیکیشن اندروید و ios را مشخص می کند؛ بعلاوه، دیدگاه نسبی از آینده برنامه را برای شما و طراحان اپ تشکیل می دهد. 

مهم ترین مزیت طراحی وایرفریم چیست؟

یکی از مهم ترین مزایای طراحی wireframe انتقال آسان تر طرح کلی و ساختار اپلیکیشن از تیم طراحی و برنامه نویسی به صاحب امتیاز برنامه و سفارش دهنده آن است. چرا که چینش صفحات، کاربردهای هربخش از برنامه، توضیحات هر قابلیت تعریف شده و… همواره پیچیدگی هایی را به همراه دارند که با وایرفریم، بیان و شرح آسان تر آنها ممکن می شود.

آنالیز وایرفریم-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

2. بررسی نقاط ضعف و قوت طرح اولیه

با کمک اطرافیان و کاربران فرضی، ایرادات اپ خود را پیدا کنید

پس از آشنایی با طرح کلی و ساختار صفحات اپلیکیشن نوبت آن می رسد که طرح اولیه خود را در ورطه تست و آزمایش قرار دهید. از دوستان، همکاران، خانواده و یا بطور کلی اطرافیان به عنوان کاربران آزمایشی کمک بگیرید، دیدگاه های آنها را در ارتباط با نقاط ضعف و یا قوتی که فکر می کنند در قالب یک اپلیکیشن با آنها مواجه خواهند شد، دریافت و از آنها در راستای بهبود طرح خود استفاده کنید.

نسخه های بعدی وایرفریم چطور ایجاد می شوند؟

طراحان عموما بهبود wireframe ها را تا زمانی که به ایده آل ترین حالت قابل تصور و مورد توافق تیم طراحی و کارفرما نرسیده باشند، ادامه می دهند. به بیان دیگر این تست ها و آزمایش های اولیه کاربری چندین بار تکرار خواهند شد تا طرح اولیه آماده تبدیل شدن به طرح نهایی رابط کاربری یا User Interface اپلیکیشن شود.

طراحی رابط کاربری اپ-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

3. طراحی رابط کاربری اپلیکیشن

در این مرحله باید رابط کاربری و طراحی بصری پلتفرم خود را ایجاد کنید

در این مرحله از ساخت اپلیکیشن اندروید و ios به جذاب ترین گام از روند راه اندازی برنامه می رسیم! در گام سفارش طراحی UI UX، پلتفرم برنامه موبایل تصویر زنده تر و ظاهری پویا به خود میگیرد، بیشتر شبیه اپ های حاضر در بازار بنظر میرسد و معنای یک نرم افزار را از نظر بصری القا می کند. در این مرحله ساخت برنامه میتوانید ببینید که برنامه کسب و کارتان در پایان چطور بنظر خواهد رسید و تا حدودی مطلع خواهید شد که اپلیکیشن در آینده چگونه عمل خواهد کرد.

رابط کاربری اپلیکیشن و کیفیت طراحی آن چقدر مهم است؟

بر حسب تحقیقات جامع کاربری، مشخص شده است که اهمیت یک UI با کیفیت بالا با اهمیت تجربه کاربر برابری می کند. به بیان دیگر، بهتر است یک پلتفرم آنلاین به طور هم زمان از UI و UX متوسطی برخوردار باشند تا اینکه رابط کاربری را ( حتی به میزان کم! ) فدای تجربه کاربری کنید.

توسعه اولین نسخه برنامه-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

4. توسعه نسخه اولیه برنامه موبایل

نمونه اولیه و نسخه قابل ویرایش اپلیکیشن را برنامه نویسی کنید

در این بخش، نوبت به ساخت اپلیکیشن واقعی می رسد! بر اساس اطلاعاتی که تا این مرحله بدست آمده است، اپلیکیشن اندروید یا ios کسب و کارتان برنامه نویسی می شود. ممکن است این نسخه با نام نسخه بتا نیز شناخته شود. این نسخه از نرم افزار موبایل، نقش مهمی در پیشرفت و بهبود ویژگیهای پروژه خواهد داشت.

کاربرد نسخه بتا یا اولیه اپلیکیشن موبایل چیست؟

یکی از محدودیت هایی که ممکن بود توسعه دهندگان در صورت عدم وجود نسخه های بتا با آن مواجه شوند، عدم امکان بهره مندی از نظرات کاربران واقعی است! با ساخت نسخه اولیه نرم افزار، طراحان اپلیکیشن خواهند توانست قبل از انتشار عمومی برنامه موبایل، به صورت محدود از نظرات کاربران واقعی در بهبود پروژه بهره بگیرند.

تست اپلیکیشن-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

5. اپلیکیشن را با شیوه های مختلف تست کنید

برنامه موبایل را مورد آزمایش های مختلف امنیتی، تست های تجربه کاربر، تست های نرم افزار و... قرار دهید

اپلیکیشن شما در حال حاضر و از مرحله قبل، به کاربران واقعی تعلق دارد! بنابراین نباید ساختار و محیط آن راکد و بدون تغییر بماند؛ بلکه بطور مداوم نیازمند بهبود و ارائه بروزرسانی است. اینکه تشخیص دهیم کدام بخش های برنامه نیازمند حذف، اضافه، و یا بهبود هستند و یا اینکه هریک از این تغییرات به چه شکل صورت خواهند گرفت، به نتایج تست های اپلیکیشن بستگی دارد.

رایج ترین و مهم ترین انواع تست اپلیکیشن کدام ها هستند؟

هنگامی که به دنبال انواع تست های نرم افزار هستید، ممکن است با ده ها مورد مختلف مواجه شوید که بسیاری از آنها در پروژه های واقعی نیز کاربرد دارند. اما برخی از آزمایش های نرم افزار از سایر آنها مهم تر و رایج تر تلقی می شوند؛ برخی از این تست ها عبارتند از  تست کاربردپذیری (Usability testing)، تست امنیت (Security Testing)، تست عملکرد (Performance testing)، تست سیستم (System testing)، تست سازگاری (Compatibility testing) و تست اطمینان پذیری (Reliability testing).

بهبود مداوم اپلیکیشن-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

6. با نتایج حاصل از تست، اپلیکیشن را بطور مداوم بهبود دهید

از لحظه انتشار نسخه اولیه پلتفرم تا همیشه، اپلیکیشن را بروزرسانی کنید!

به اپ های موجود در تلفن همراه خود توجه کنید، هرچند وقت یکبار متوجه می شوید که شرکت های توسعه دهنده، بروزرسانی هایی برای این پلتفرم ها منتشر کرده اند؟! همانطور که پیشتر هم گفتیم، اپلیکیشن های موبایل برای دوام در میان رقبا و موفقیت برند کسب و کار نیاز دارند تا به طور پیوسته بهبود یابند.

نکته مهم در بروزرسانی و بهبود اپلیکیشن

یکی از مهم ترین نکاتی که باید پیش از اقدام به ساخت اپلیکیشن نیز به آن توجه کنید، نحوه پشتیبانی روشی است که برای راه اندازی برنامه موبایل خود انتخاب کرده اید. به عنوان مثال اگر از شیوه سفارش از برنامه نویس فریلنسر استفاده می کنید، باید مطمئن شوید که توافقی در ارتباط با دریافت پشتیبانی پس از فروش اپلیکیشن نیز میان شما و برنامه نویس وجود دارد و این توسعه دهنده در آینده، شما و یا تیم تان را در میانه مسیر رها نخواهد کرد! چنین نگرانی عموما در خصوص شرکت های نرم افزاری وجود ندارد و برخی از این شرکت ها از شرایط پشتیبانی پس از فروش خوبی برای بروزرسانی های اپ برخوردار هستند.

مراحل پس از ساخت اپ-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

مراحل پس از ساخت اپلیکیشن موبایل

بعد از اتمام مراحل طراحی و توسعه مراحل مهمی چون انتشار، بازاریابی و... انجام می شوند

در این بخش، فرایند توسعه برنامه به پایان رسیده است اما مهم ترین مراحل لازم برای بهره برداری هرچه بهتر و کامل تر از اپ جدید شما، هنوز انجام نگرفته اند! در این مرحله میتوانید فرض کنید که با صرف تلاش، زمان، سرمایه و نیروی انسانی به یک محصول قابل اطمینان و پایدار دست یافته اید که آماده ارائه بهترین و کاربردی ترین قابلیت ها است، اما هنوز افراد زیادی آن را دریافت نکرده اند و حتی شناختی هم از برنامه ندارند. بنابراین وقت آن رسیده تا نتایج زحمات خود و تیم تان را در مارکت واقعی عرضه کنید! 

مراحل پس از ساخت اپ را چطور میتوانیم انجام دهیم؟

حتی در این مرحله هم میتوانید از متخصصین مربوطه کمک بگیرید. برخی از شرکت های معتبر نرم افزاری تیم های مارکتینگ و بازاریابی اختصاصی برای برنامه های توسعه داده شده تشکیل داده اند که بهترین خدمات ممکن را به طور اختصاصی و شخصی سازی شده برای پلتفرم کسب و کار شما ارائه می دهند. افزون بر این روش، میتوانید بخشی از کار را خودتان نیز به عهده بگیرید یا با آژانس های مارکتینگی همکاری کنید. به عنوان مثال در وهله اول اقدام به ساخت اکانت گوگل دولوپر نمایید.

انتشار اپ در مارکت ها-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

1. اپلیکیشن را در مارکت های منتخب منتشر کنید

برنامه ساخته شده، برای موفقیت باید در بهترین مارکت ها منتشر شود

شاید این موضوع در نگاه بسیاری افراد چندان دارای اهمیت بنظر نرسد؛ اما بی نهایت مهم خواهد بود که برنامه خود را در چه محیطی نشر می دهید! مارکت های مختلف اپلیکیشن از نظر مشخصه های آماری کاربران و مخاطبان میتوانند دارای تفاوت های برجسته ای باشند. بنابه نتایج حاصل از تحقیقات بازار که در مراحل پیش از شروع ساخت اپلیکیشن انجام دادید و ویژگیهایی که برنامه در طول طراحی بدست آورده است، بعلاوه داده های بدست آمده از تحقیقات مارکت  های ایرانی و خارجی، خواهید دانست که مشتریان احتمالی شما بیشتر در کدام فروشگاه های اپلیکیشن حضور دارند.

بهترین مارکت های ایرانی و خارجی انتشار اپلیکیشن کدامها هستند؟

از میان بهترین اندروید مارکت های ایرانی و خارجی میتوانیم به اندروید بازار، مایکت، فارسروید، گوگل پلی و سامسونگ گلکسی استور اشاره کنیم. در همین خصوص بلاگ انتشار اپلیکیشن در مایکت را می‌تواند راهنمای مناسبی برای شما در این زمینه باشد.

در میان مارکت های ios نیز بهترین انتخاب های انتشار اپلیکیشن عبارت هستند از اپ استور اپل، سیب اپ، اناردونی و سیبچه.

بروزرسانی مداوم برنامه-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

2. بروزرسانی اپلیکیشن را بطور مداوم پیگیری کنید

پس از انتشار اپلیکیشن فرصت خیلی خوبی ایجاد می شود تا بتوانید بر اساس بازخورد کاربران واقعی نقاط ضعف و خلاهایی که نیاز به توجه و اقدام دارند را در پلتفرم خود پیدا کنید. توجه داشته باشید که شاید هیچ تست و آزمایش نرم افزاری به اندازه این بازخوردها جهت بهبود و گسترش برنامه موبایل مفید و سودبخش نباشد!

بهترین راهکار برای ایجاد نسخه های بروز اپلیکیشن چیست؟

بهترین و به صرفه ترین راهکار برای بروز رسانی اپلیکیشنی که ساخته اید، دریافت پشتیبانی از شرکت، برنامه نویس و یا تیمی است که از ابتدا نرم افزار تان را طراحی کرده و توسعه داده اند. در این حالت، طراحان و برنامه نویسان اپ با پلتفرم شما و نیازهای کسب و کارتان که پیش تر در مرحله ساخت برنامه مطرح کرده اید آشنایی دارند و البته، هزینه های بروز رسانی نیز کاهش خواهند یافت. 

بازاریابی اپلیکیشن-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

3. از روش های متعدد مارکتینگ و بازاریابی اپلیکیشن استفاده کنید

با استفاده از بازاریابی پلتفرم در محیط های آنلاین گوناگون، خود را به کاربران اینترنت معرفی کنید

پس از انتشار نوبت آن می رسد که برنامه در دسترس خود را به کاربران معرفی کنید و به مخاطبان هدف کسب و کار اطلاع دهید که آماده ارائه محصولات و یا خدمات هستید. توصیه میکنیم در این مرحله از مشاوره متخصصین مارکتینگ نرم افزار که تجربه و دانش خوبی در این زمینه دارند بهره بگیرید.

بهترین روش های بازاریابی اپلیکیشن کدام ها هستند؟

برنامه شما در بحث بازاریابی آن تقریبا مشابه یک محصول مصرفی میتواند مورد بررسی قرار بگیرد. بسیاری از روش هایی که برای مارکتینگ مورد استفاده قرار میگیرند در مورد برنامه شما نیز ممکن است صورت بگیرد. اما توصیه میکنیم از شیوه های آنلاین به طور گسترده تر بهره بگیرید. تبلیغات درون برنامه ای، کلیکی، گوگل ادز ( Google Ads )، تبلیغات در وبسایت کسب و کار و تمرکز بر سئوی آن، تبلیغ در مارکت های انتشار اپلیکیشن و مواردی از این قبیل از جمله بهترین روش های بازاریابی اپلیکیشن محسوب می شوند.

تحلیل و مانیتورینگ اپلیکیشن-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

4. مانیتورینگ و تحلیل اپلیکیشن را جدی بگیرید

با اپلیکیشن مانیتورینگ، تجربه کاربری را به اوج برسانید!

در این مرحله به طور ویژه در بهبود تجربه کاربری اپلیکیشن و UX Researching تمرکز خواهید داشت. در مانیتورینگ اپ موبایل، فرایند های کاربری نرم افزار به طور دقیق تر و جزئی تری مورد بررسی قرار می گیرند و دیتای حاصل از این بررسی ها توسط متخصصین، در راستای بهبود UX برنامه مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

بهترین ابزارهای مانیتورینگ اپلیکیشن کدامها هستند؟

ابزارهای خوبی برای تحلیل اپلیکیشن به وسیله مانیتورینگ طراحی شده اند که برخی از حرفه ای ترین آنها عبارتند از app io ، BMC software APM ، New relic ، OPS view ، Nastel ، Foglight و Jennifer. 

5. به شیوه های مختلف فیدبک کاربران را دریافت و آنها را اجرا کنید

نظرات کاربران آیینه عملکرد کسب و کار شما هستند!

همانطور که در قسمت های متعددی از این مطلب تاکید کردیم، “کاربر پسند بودن” و توجه به نظرات و بازخورد های آنها بهترین و اولین راهکاری است که کسب و کار شما را از خطرات احتمالی و طبیعی بازار رقابت نجات خواهد داد. بنابراین از اولین لحظات انتشار برنامه تا همیشه، گوش شنوای مخاطبان و مشتریان خود باشید و انتقادات آنها را نادیده نگیرید!

بهترین روش های بازاریابی اپلیکیشن کدام ها هستند؟

راه های ارتباطی متعدد برای دریافت بازخورد ها و نظرات کاربران اپلیکیشن تعیین کنید؛ شبکه های اجتماعی، شماره های تماس، نظرسنجی از طریق سامانه های پیامکی، کامنت های اختصاصی پلتفرم ( اپ یا وبسایت ) از جمله در دسترس ترین و بهترین روش هایی هستند که با استفاده از آنها میتوانید از مشتریان خود فیدبک دریافت کنید.

پایان-آموزش شروع ساخت اپلیکیشن

جمع بندی

بسیارخوب! خسته نباشید. همانطور که مطالعه کردید در این مطلب تلاش کردیم تا مراحل ساخت اپلیکیشن اندروید و ios را به تفکیک هر مرحله و فصل، بررسی کنیم. سعی کردیم جامعیت کاملا مناسبی را پوشش دهیم تا تنها با مطالعه این مطلب بتوانید دیدگاه واقعی تری نسبت به شروع تا اتمام مراحل طراحی و برنامه نویسی اپ موبایل کسب کنید. در پایان، مروری بر گام ها و مراحل بررسی شده خواهیم داشت.

  • مراحل پیش از شروع ساخت اپلیکیشن 
  1. تعیین ایده ساخت اپلیکیشن
  2. زمانبندی صفرتاصد مراحل ساخت اپلیکیشن
  3. تعیین بودجه لازم و در دسترس طراحی اپلیکیشن
  4. تحقیقات بازار هدف برنامه و جمع آوری اطلاعات
  5. مشخص ساختن پلتفرم منتخب توسعه اپلیکیشن
  6. نیازسنجی مخاطبان هدف کسب و کار اپلیکیشن
  • بهترین روش های طراحی اپلیکیشن
  1. تشکیل تیم طراحی و برنامه نویسی اپ
  2. سفارش ساخت اپلیکیشن از طراح و توسعه دهندگان فریلنسر
  3. برونسپاری راه اندازی اپلیکیشن به شرکت توسعه دهنده
  4. طراحی اپلیکیشن با ابزارهای اپ ساز
  • گام های شروع ساخت اپلیکیشن موبایل
  1. طراحی وایرفریم ( wireframe )
  2. بررسی نقاط ضعف و قوت طرح اولیه
  3. طراحی رابط کاربری ( User Interface ) اپ
  4. ساخت نسخه اولیه برنامه موبایل
  5. تست اپلیکیشن به روش های متعدد استاندارد
  6. بهبود پلتفرم با استفاده از نتایج حاصل از تست اپلیکیشن
  • مراحل پس از ساخت اپلیکیشن موبایل
  1. انتشار اپلیکیشن در مارکت های منتخب
  2. بروزرسانی مداوم برنامه موبایل
  3. مارکتینگ و بازاریابی مستمر و مداوم
  4. بهبود UX برنامه با مانیتورینگ و تحلیل اپلیکیشن
  5. دریافت فیدبک و نطرات کاربران و استفاده از آنها برای توسعه اپلیکیشن

درخواست خود را ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی ویستا

محمد رضایی

⭕ کارشناس پشتیبانی

اگر نیاز به دریافت راهنمایی و یا سوالی در رابطه با نحوه سفارش، برآورد هزینه، امکانات و یا… دارید همین حالا با ما تماس بگیرید یا شماره تماس خود را وارد بفرمائید و باقی کار رو بسپرید به ما :)

یا