ساخت وب اپلیکیشن با جاوا
طراحی وب اپلیکیشن با پایتون
ساخت وب اپلیکیشن با جاوا اسکریپت
ساخت اپ تحت وب با زبان نشانهگذاری HTML
طراحی PWA با زبان برنامه نویسی CSS
ساخت وب اپلیکیشن با ++ C
زبان PHP در طراحی اپلیکیشن تحت وب
طراحی وب اپ با زبان برنامهنویسی (SQL)
ساخت وب اپلیکیشن با جاوا
جاوا یک زبان شئگرا (Object-oriented) است که یک زبان قدیمی و بسیار محبوب شناخته میشود. شیءگرا بودن یک سبک از کدنویسی به حساب میآید که در آن به خوبی دادهها و همچنین ساختمان آن را تعریف میکند. یادگیری آسان و دستور زبان قوی آن باعث شده حوزه به کارگیری این زبان برنامه نویسی بسیار بالا در نظر گرفته شود. برای ساخت وب اپلیکیشن با جاوا بایستی از فریم ورک های متعدد و کاربردی استفاده کنید که متناسب با ویژگی های وب اپ مورد نظر شما و کاربردهای هرکدام از فریم ورک ها انتخاب میشود. چند مورد از بارزترین ویژگی های زبان برنامه نویسی جاوا :
- جاوا یکی از پراستفاده ترین و کاربردی ترین زبان های برنامه نویسی کراس پلتفرم شناخته میشود.
- جاوا برای ساخت طیف وسیعی از وب اپلیکیشن ها از جمله اپلیکیشن های ساده گرفته تا اپلیکیشن های پیچیده مناسب است.
- جاوا زبان برنامه نویسی نسبتا ایمن است که از دامنه وسیعی از حملات امنیتی محافظت میکند
- برخی از توسعه دهندگان معتقدند جاوا نیازمند مصرف حافظه بیشتری نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی است.
- وب اپلیکیشن های جاوا برای کار به یک سرور وب وابسته هستند.
طراحی وب اپلیکیشن با پایتون
پایتون یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی همه منظوره است که برای ساخت وب اپلیکیشن ها و نرم افزارهای تحت وب نظیر PWA هم بسیار مناسب است. اگر چه این زبان برنامه نویسی بیشتر به عنوان یک زبان بک اند محبوب است، اما دایره عملکرد آن بسیار گسترده در نظر گرفته میشود. مهم ترین ویژگی های این زبان برنامه نویسی سادگی، قابل فهم بودن، خوانایی و انعطاف پذیری بالای آن است که با استفاده از به کارگیری کتابخانه ها و فریم ورک های متنوع برای توسعه وب اپلیکیشن بسیار مناسب به نظر میرسد. مهم ترین ئیژگی های این زبان برنامه نویسی عبارتند از :
- زبان پاتون به دلیل خوانایی و سادگی برای توسعه دهندگان مبتدی بسیار مناسب به نظر میرسد.
- سرعت توسعه وب اپلیکیشن به کمک زبان پایتون به دلیل ساختار ساده و دسترسی به کتابخانه های بسیار غنی مطلبوب به نظر میرسد.
- پایتون یک زبان برنامه نویسی انعطاف پذیر است که برای ساخت طیف وسیعی از وب اپ ها هوشمندانه به نظر میرسد.
- سرعت اجرای زبان برنامه نویسی پایتون به طور کلی از زبان های سمت سرور مانند جاوا یا ++C کندتر در نظر گرفته میشود.
ساخت وب اپلیکیشن با جاوا اسکریپت
یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی سمت کلاینت و فرانت، زبان جاوا اسکریپت شناخته میشود. این زبان شامل ابزارها، ویژگی ها و فریم ورک های متنوع است که برای ایجاد ساختار پویا و وب اپلیکیشن های تعاملی بسیار مناسب به نظر میرسد. جاوا اسکریپت بر روی همه مرورگرها اجرا شده و میتوان به کمک آن در برنامههایی که تحت وب یا PWA نیستند نیز به راحتی کار کرد. علاوه بر آن به توسعه دهندگان اجازه میدهد محتوای پویای HTML را ایجاد کنند، تعاملات کاربر را مدیریت کنند، و داده ها را از سرور دریافت کنند. در ادامه به بارزترین ویژگی های زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت در توسعه وب اپلیکیشن اشاره خواهیم کرد:
ساخت اپ تحت وب با زبان نشانهگذاری HTML
HTML را نباید یک زبان برنامه نویسی به حساب آورد بلکه یک زبان نشانه گذاری است که برای ساختاردهی و قالب بندی محتوای وب به کار میرود. بنابراین با استفاده از این زبان میتوانید عناصر مختلف را با استفاده از نشانه ها و تگ ها درون صفحه قرار دهید. برای ساخت اپهای تحت وب پیچیدهتر، میبایست از ویژگیهای پیشرفته HTML مانند CSS و جاوا اسکریپت استفاده کرد. CSS برای افزودن المان های ظاهری و کنترل آن و جاوا اسکریپت برای افزودن محتوای تعاملی و عملکرد در کنار HTML اضافه میشوند. در ادامه به مهمترین ویژگی های زبان نشانه گذاری HTML اشاره خواهیم کرد:
- این زبان به تنهایی برای توصیف و تعریف ساختار صفحات به کار میرود و برای استایل دهی و افزودن عملکرد باید به سراغ CSS و جاوا اسکریپت رفت.
- یک زبان نشانه گذاری نسبتا ساده و قابل گسترش است که میتوان آن را با ویژگی های جدید توسعه داد.
- برای ایجاد تعاملات پیچیده کاربردی نیست و باید از جاوا اسکریپت یا سایر زبان های برنامه نویسی کلاینت استفاده کرد.
- به تنهایی قابلیت ذخیره داده ها را ندارد و باید از یک زبان برنامه نویسی سمت سرور مانند پایتون یا PHP استفاده کند.
طراحی PWA با زبان برنامه نویسی CSS
CSS نیز یک زبان نشانه گذاری است که برای چیدمان و شکل ظاهری صفحات وب استفاده میشود و به شما امکان سفارشی سازی وب اپلیکیشن را به طور کامل ارائه میکند. این زبان نشانه گذاری استاندارد توسط همه مرورگرهای وب پشتیبانی میشود و امکان همکاری و ترکیب با سایر زبان ها نظیر HTML و جاوا اسکریپت را در خود جای داده است. استفاده از برخی ویژگی های پیشرفتهتر CSS جهت توسعه وب اپلیکیشن نظیر CSS Grid، CSS Flexbox ، CSS animations، CSS transitions بسیار کاربردی به نظر میرسد. در ادامه به چند مورد از بارزترین ویژگی های زبان نشانه گذاری CSS اشاره خواهیم کرد
- زبان CSS هم همچون HTML نمیتواند تعاملا تپیچیده را ایجاد کند و به این منظور بایستی با زبان های برنامه نویسی جاوا اسکریپت و سایر زبان های برنامه نویسی سمت کلاینت استفاده نماید.
- توانایی ذخیره داده را ندارد و باید از زبان های برنامه نویسی سمت سرور مانند PHP و پایتون برای ذخیره داده ها کمک بگیرد.
- (CSS) طراحی صفحه دینامیک (Dynamic) را با کمک جاوا اسکریپت سادهتر میکند.
- پشتیبانی از همه مرورگرها و ترکیب با سایر زبان های برنامه نویسی از ویژگی های دیگر CSS در نظر گرفته میشود.
ساخت وب اپلیکیشن با ++ C
++ C یک زبان برنامه نویسی قوی و سریع است که برای ساخت طیف وسیعی از برنامه ها، از جمله وب اپلیکیشن ها کاربرد دارد. از این زبان برنامه نویسی به عنوان یک زبان با سطح بالا یاد میکنند. این زبان برنامه نویسی یکی از امن ترین زبان ها در توسعه شناخته میشود که به نسبت سایر زبان از سرعت بیشتری برخوردار است. مهم ترین ویژگی های زبان برنامه نویسی ++c در توسعه وب اپلیکیشن عبارتند از :
- برای طراحی وب اپلیکیشن های سمت سرور با ++ C، باید از یک چارچوب وب ++ C استفاده کرد. چارچوب های محبوب نظیر ASP.NET Core ، Express.js ، Kii Platform و …
- برای طراحی وب اپلیکیشن های سمت کلاینت با ++ C، باید از یک کتابخانه جاوا اسکریپت برای دسترسی به DOM و API های وب استفاده کرد. برخی از کتابخانه های جاوا اسکریپت محبوب برای ++ C عبارتند از Emscripten ، Cling ، WASM3
- برای ساخت وب اپلیکیشن های پیچیده این زبان برنامه نویسی بسیار مناسب است.
- به دلیل محدودیت کمتر این زبان برنامه نویسی، ابزارها و منابع محدودتری برای توسعه وب اپلیکیشن با ++C وجود دارد.
زبان PHP در طراحی اپلیکیشن تحت وب
PHP یک زبان متنی است که بر روی سرور اجرا میشود که برای توسعه وب اپلیکیشن و صفحات وب پویا و تعاملی بسیار کاربرد دارد. زبان برنامه نویسی PHP دارای ویژگی هایی است که برای ساخت نرم افزار تحت وب بسیار ایده آل میباشد. به عنوان مثال یک زبان ساده است که برای مبتدیان مناسب به نظر میرسد. به دلیل بالابودن انعطاف پذیری برای ساخت طیف وسیعی از وب اپلیکیشن ها کاربردی است و قابلیت همکاری با سایر زبان ها نظیر HTML، CSS، و جاوا اسکریپت را در خود جای داده است. دیگر ویژگی های برجسته این زبان برنامه نویسی عبارتند از :
- این زبان یککی از سریع ترین و کارآمد ترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه نرم افزارهای تحت وب محسوب میشود.
- طیف گسترده ای ویژگی ها و امکانات و عملکردهای پیشرفته را در خود جای داده است.
- قابلیت توسعه در این زبان برای سازگاری با نیازهای جدید قابل اجرا و عملی است.
- وب اپلیکیشن های ساخته شده با PHP بایستی تحت اقدامات حفاظت امنیتی در برابر حملات سایبری قرار گیرند.
طراحی وب اپ با زبان برنامهنویسی (SQL)
SQL مخفف عبارت (Structured Query Language) زبان برنامه نویسی نیست بلکه زبان استانداردی است که برای دسترسی، مدیریت و ذخیره داده ها در پایگاه داده استفاده میشود. بنابراین این زبان به تنهایی نمیتواند یک وب اپ طراحی کند. برای توسعه وب اپلیکیشن از یک زبان برنامه نویسی مانند جاوا اسکریپت (سمت کلاینت) ، و یا زبان های برنامه نویسی دیگر مانند پایتون و … (سمت سرور) استفاده کرد و تنها به عنوان یک زبان برای ایجاد و مدیریت پایگاه داده از آن کمک گرفت. در این قسمت به ویژگی این زبان اشاره خواهیم کرد
- یک زبان سریع و کارماد است که برای توسعه وب اپ های سریع پاسخگو خوبی است.
- به توسعه دهندگان امکان دسترسی به داده های پایگاده داده را میدهد تا هنگام توسعه وب اپ در صورت نیاز آنها را پردازش نماید.
- آسیب پذیری این زبان در مقابل حملات امنیتی بالا در نظر گرفته میشود.